Recepten met bier

Glüh-kriek
Ingrediënten
Voor 2 glazen:
1 flesje kriek bier
1/2 kaneelstokje
3 kruidnagels
1 steranijs
Bereiding
1. Bier verwarmen (niet koken, dan verdwijnt de alcohol) met een kaneelstokje, kruidnagels en steranijs
2. Tien minuten laten doorwarmen zonder te koken
3. Schenk het bier via een zeef in voorverwarmde glazen

Warm Bier
Ingrediënten
Voor 2 glazen:
1 flesje donker bier
30 gram suiker
1/2 kaneelstokje
3 kruidnagels
citroenrasp
scheut brandewijn (of wodka)
Bereiding
1. Bier met de suiker verwarmen (niet koken, dan verdwijnt de alcohol)
2. Kaneelstokje, kruidnagels en citroenrasp toevoegen
3. Tien minuten laten doorwarmen zonder te koken
4. Scheut brandewijn (of wodka) toevoegen
5. Schenk het bier via een zeef in voorverwarmde glazen