Recepten met bier

Glüh-kriek

Ingrediënten

Voor 2 glazen:
1 flesje kriek bier
1/2 kaneelstokje
3 kruidnagels
1 steranijs

Bereiding

1. Bier verwarmen (niet koken, dan verdwijnt de alcohol) met een kaneelstokje, kruidnagels en steranijs

2. Tien minuten laten doorwarmen zonder te koken

3. Schenk het bier via een zeef in voorverwarmde glazen

Warm Bier

Ingrediënten

Voor 2 glazen:
1 flesje donker bier
30 gram suiker
1/2 kaneelstokje
3 kruidnagels
citroenrasp
scheut brandewijn (of wodka)

Bereiding

1. Bier met de suiker verwarmen (niet koken, dan verdwijnt de alcohol)

2. Kaneelstokje, kruidnagels en citroenrasp toevoegen

3. Tien minuten laten doorwarmen zonder te koken

4. Scheut brandewijn (of wodka) toevoegen

5. Schenk het bier via een zeef in voorverwarmde glazen

Walnootkoekjes

Ingrediënten

250 gr walnoten
65 gr kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel abrikozenjam
1 ei, losgeklopt
50 gr poedersuiker
25 ml oranjebloesemwater
(toko)

Voor de garnering:
16 halve walnoten

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 graden celsius

2. Spreid de walnoten uit over een bakblik en rooster 10 minuten

3. Neem de walnoten uit de oven en laat helemaal afkoelen

4. Maal ze grof in de foodprocessor. Let op dat je er geen poeder van maakt, er moeten nog stukjes walnoot in zitten

5. Doe de gemalen walnoten met de suiker, vanillesuiker en jam in een kom, roer met een vork door elkaar en voeg beetje bij beetje het ei toe. Roer goed door en laat 30 minuten rusten in de koelkast

6. Giet het oranjebloesemwater in een kommetje en de poedersuiker in een diep bord

7. Rol van het walnotendeeg 16 balletjes en bevochtig voor elk balletje je handen met oranjebloesemwater, rol daarna door de poedersuiker. Leg op bakplaat met bakpapier, duw in elk balletje een halve walnoot

8. Bak in het midden van de oven op 180 gr C in 10-15 minuten gaar > even afkoelen en smullen maar!